متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/08/27
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

فواید مصرف خرمالو

فواید مصرف خرمالو

خرمالو سرشار از مواد مغذی مفید ازجمله پتاسیم، فسفر، منیزیم، فولیک اسید، بتاکاروتن و ویتامین C است و دارای خواص سلامتی متعددی می باشد.

 

1- تقویت بینایی

خرمالو حاوی مقادیر بالایی از لوتئین و زاگزانتین (انواع ویتامین A) است که در شبکیه چشم تجمع می یابند و این ترکیبات بعنوان آنتی اکسیدانها، از کاهش بینایی در اثر تخریب ماکولا طی افزایش سن محافظت می کنند. بعلاوه ویتامین C و ویتامین E موجود در خرمالو نیز از آسیب اکسیداتیو محافظت می کند و لذا خرمالو می تواند از بروز آب مروارید جلوگیری نماید.

2- بهبود عملکرد مغز

خرمالو حاوی یک ترکیب طبیعی بنام فیستین است که یک آنتی اکسیدان با چندین مزیت می باشد. فیستین،حافظه طولانی مدت را افزایش می دهد، از اختلال عملکرد عصبی و کاهش عملکردهای شناختی مربوط به سن و درنتیجه آلزایمر جلوگیری می کند. فیستین باعث کاهش آسیب مغزی ناشی از سکته های ایسکمیک نیز می شود.

3- سلامت قلب

پتاسیم موجود در خرمالو در کاهش فشار خون و فولیک اسید و ویتامین C موجود در آن در جلوگیری از سکته های مغزی و قلبی نقش موثری دارند. این میوه حاوی میزان قابل توجهی فیبر پکتین است که یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی های خون نیز می شود. همچنین خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با افزایش کلسترول و فشار خون بالا مقابله می کنند.

4- جلوگیری از سرطان روده بزرگ

مطالعات اخیر نشان می دهد که میوه های به رنگ نارنجی و زرد از جمله خرمالو، ریسک سرطان روده بزرگ را کاهش می دهند. بتاکاروتن به کنترل رشد و گسترش نیافتن سلولهای سرطانی کمک می کند. خرمالو همچنین منبع خوبی از فیبر برای هضم بهتر و دفع سموم از بدن می باشد.

5- تقویت عملکرد سیستم ایمنی

خرمالو بدلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان از جمله بتاکاروتن نقش مهمی در افزایش عملکرد سیستم ایمنی دارد. میزان ویتامین C موجود در این میوه بسیار قابل توجه است که این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. ویتامین C به افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکالهای آزاد کمک می کند.

"شبنم باقری" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه وعلوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 32597
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید